Danskurser

Karamba erbjuder några av de mest populära latinamerikanska danserna.. Nedan finner du detaljerad information om våra dansstilar inom Bachata och Salsa samt vilka förkunskaper som behövs för de olika nivåerna.

Våra dansstilar

BACHATA

 Nybörjare,  Fortsättning,  Medel, Avancerad

Bachata är en sensuell pardans med rötter i Dominikanska republiken.

Utöver den traditionella dominikanska bachatan har dansstilen utvecklats till flera underkategorier som Bachata Sensual, Bachata modern, Bachata fusion.

Dansstilar som vi erbjuder:

  • Bachata moderna:

Pardans med fokus på att lära sig grundstegen inom bachata.

  • Bachata sensual:

En sensuell dans som dansas sakta med fokus på kroppskontroll, sensuella rörelser och isoleringar.


SALSA

Nybörjare,  Fortsättning,  Medel, Avancerad

Salsa är en latinamerikansk dans med flertalet olika stilar. Salsa kännetecknas av mycket energi och snabba snurrar. 

De mest dominerande stilarna är kubansk salsa samt linjesalsa (s.k. LA-style).

Dansstilar som vi erbjuder:


  • Salsa L.A style:

Linje salsa som dansas On1


Förkunskaper inom (Bachata, Salsa)

Nybörjare

Nivån kräver inga förkunskaper. Vi utgår från att deltagaren inte har dansat tidigare. Vi går igenom grunderna och lär oss både partnerwork och footwork. Oavsett om du väljer salsa eller bachata kommer du att få grundläggande kunskaper inom stilen att ta med dig till socialdans och till fortsättningskursen. 

Fortsättning

För denna nivå bör du ha fullgjort minst en nybörjarkurs (men många säljer att gå nybörjarkursen två ggr) inom respektive Salsa eller Bachata, alternativt ha tidigare erfarenhet från socialdans. Vi förutsätter att du behärskar grundläggande steg och turer inom Salsa, Bachata eller Kizomba. I fortsättningskursen fokuserar vi mer i detalj på arbetet med att föra/följa. Du kommer att bygga på med fler turer och förfina tidigare kunskap. 

Medel

Nivån kräver att du har danserfarenhet från kurs och/eller socialdans i Salsa och  Bachata.. Vi fokuserar mer på musikalitet och ger dig bra tips inför socialdans. Vi bygger ihop tidigare kunskap till mer komplexa sekvenser av turer inom Salsa, och Bachata.

Avancerad

Avancerad nivå är för den som känner sig säker i sin dansstil. Det krävs att du har god teknik samt erfarenhet från kurser och socialdans. Vi introducerar mer styling och arbete med musikalitet. Stort fokus kommer att ligga på att föra och följa samt förfina vår teknik.


Anmälan

Har du bestämt dig för vilken danskurs du vill testa, Salsa, Bachata? Klicka då vidare till anmälan för att se vilka kursstarter som finns tillgängliga.

Svårt att bestämma dig?

Glöm inte att du kan testa på våra stilar Salsa eller Bachata på en av våra danskvällar. Du behöver inte någon förkunskap och varje drop-in avslutas med socialdans då du får chans att testa det du har lärt dig. Beroende på vilken danskväll har vi olika dansstilar. Du är välkommen att komma själv eller med en partner till våra socialdanser och danskurser.