Danskurser

Vi på Karamba erbjuder olika typer av latinamerikanska och afrikanska danser. Under terminen dansar vi 1 gång per vecka med samma grupp. Kurserna har begränsat antal platser så vi ber er boka i tid för att vara säker på att få en plats. Nedan finner du detaljerad information om våra dansstilar samt vilka förkunskaper som behövs för de olika nivåerna.

Våra dansstilar

BACHATA

Nybörjare, Fortsättning, Medel, avancerad

Bachata är en sensuell pardans med rötter i Dominikanska republiken. Utöver den traditionella dominikanska bachatan har dansstilen utvecklats till flera underkategorier såsom Bachata Sensual och Bachata modern.  

Vilka dansslitar erbjuder vi inom bachata:

  • Bachata moderna:

Partnerwork, Mix av olika rörelse, 

”den allmäna Bachata”.

  • Bachata sensual:

Slow Partnerwork, Smooth, Bodyrolls, dips, Flytande rörelse.

  • Bachata traditionel Dominikansk

Snabba fotarbete, Partnerwork i kombination med fotarbete.


SALSA

Nybörjare, Fortsättning, Medel, avancerad

Salsa är en latinamerikansk dans med flertalet olika stilar. Salsa kännetecknas av mycket energi och snabba snurrar. De mest dominerande stilarna är kubansk salsa samt linjesalsa (s.k. LA-style).


Vilka dansslitar erbjuder vi inom salsa:

  • Salsa L.A style:

Linje salsa som dansas On1


KIZOMBA

Nybörjare, Fortsättning, Medel

Kizomba är en pardans som dansas till musikstilen med samma namn. Dansen har sitt ursprung i Angola. Den har både inslag av afrikanska rörelser. I dansen krävs bra kontakt med partnern och stilen beskrivs ibland som en afrikansk tango.

Vilka dansslitar erbjuder vi inom Kizomba:

  • Traditionell- Urban

Förkunskaper

Nybörjare

Nivån kräver inga förkunskaper. Vi utgår ifrån att deltagaren inte har dansat tidigare. Vi går igenom grunderna och lär oss både partnerwork och footwork. Oavsett om du väljer salsa, bachata eller kizomba kommer du att få en grundläggande kunskap inom stilen att ta med dig till socialdans och till fortsättningskursen. 

Fortsättning

För denna nivå bör du ha fullgjort minst en nybörjarkurs tidigare alternativt ha erfarenhet från socialdans. Vi förutsätter att du behärskar grundläggande steg och turer. I fortsättningskursen fokuserar vi mer i detalj på arbetet med att föra/följa. Du kommer att bygga på med fler turer och förfina tidigare kunskap. 

Medel

Nivån kräver att du har danserfarenhet från kurs och/eller socialdans. Vi fokuserar mer på musikalitet och ger dig goda tips inför socialdans. Vi bygger ihop tidigare kunskap till mer komplexa sekvenser av turer.

Avancerad

Avancerad nivå är för den som känner sig säker i sin dans. Det krävs att du har god teknik samt har erfarenhet från kurser och socialdans. Vi introducerar mer styling och arbete med musikalitet. Stort fokus kommer att ligga på att föra och följa samt förfina vår teknik.


Anmälan

Har du bestämt dig för vilken danskurs du vill testa? Klicka då vidare till anmälan för att se vilka kursstarter som finns tillgängliga.

Svårt att bestämma dig?

Glöm inte att du kan testa på våra stilar på en av våra danskvällar. Du behöver inte någon förkunskap och varje drop-in avslutas med socialdans då du får chans att testa det du har lärt dig. Det spelar ingen roll om du kommer själv eller med en partner till våra socialdanser och danskurser.